Finnerud 10. mai 2023

I år var det 19 medlemmer som ble med på turen til Finnerud 10 mai.

Det var sol og fint vær denne dagen og som vanlig ble det servert kaffe og havreflan på bordene i solveggen.

 

Så ble det en tur i det fri, igjennom løypa som var satt opp, vi delte oss ikke opp i lag, men kunnskapen ble likevel testet.

Det var litt varierende resultat, men vi følte at all kunnskapen vi hadde i våre ‘minne skuffer’ var til nytte.

Siden vi ikke var delt opp i lag, ble det ikke erklært noen vinner, vi var vel vinnere alle sammen.

På terrassen ble det delt ut premier til alle, avkjølt hvitvin, det smakte godt etter en fin tur i naturen.

 

Det var som tidligere rømmegrøt, spekemat, saft og rosiner var også på plass. Maten smakte fortreffelig som alltid på Finnerud.   

 

Finnerud 10.mai 2022

I år gikk turen til finnerud 10. mai, det var 20 som ble med på turen. Vi hadde ikke hatt regn på lang tid, men den dagen regnet det. Det var opphold da vi kom frem, så vi kom oss tørrskodde inn. Turen startet som 'ut i det blå', det virket ikke som sjåføren var sikker på hvor han skulle kjøre, men vi kom frem til sist.

Som vanlig ble det servert kaffe og havreflan, men det måtte fortæres innendørs siden været var som det var.

Selv om været ikke var som vi ønsket, tok vi som vanlig en tur i det fri, igjennom løypa som Jan Briseid hadde satt opp, men under veis så begynte det å regne, så tempoet økte betraktelig tross vår alder. Iflg. Jan Briseid var det nok rekord for turen igjennom løypa, så det viser seg at alder er ingen hindring for å sette rekorder.

Det var varme på peisen og det gjorde godt, en kagge eller to med hvitvin hjalp også til så vi fikk igjen varmen i kroppen. Det hjalp også på på andre måter for praten gikk fint helt til vi ble bedt om å gå til bords.

Det var som tidligere rømmegrøt, spekemat og saft, til og med rosiner ble fremskaffet til en vestlending som var bekymret for at grøten måtte spises uten dette tilbehøret.   

 

Finnerud 9.mai 2018

I år gikk turen til Finnerud 9. mai og sol fra blå himmel. 29 var påmeldt, men det ble 25 som ble med på turen. Det var satt opp benker og noen bord på solsiden av huset, der fikk vi servert saft, kaffe og havreflan, det smakt utmerket i det strålende været.

Så var det en tur i det fri for de som ønsket dette, med en del oppgaver, noen var greie å svare på, mens andre var litt mere vanskelige. En 'gruppe' fikk med seg en 'guide' som var hyggelig og grei og som før regjeringen legger frem statsbudsjettet, var han frempå med 'lekasjer' om riktige svar. Da vi kom tilbake etter turen i det fri, flyttet vi oss til terrassen, der hadde Anne Synnøve litt hvitvin på lur, så der hygget vi oss til spekemat og rømmegrøt ble server innendørs.

Markabutikken var ikke åpen denne dagen, så det ble ingen handel, men det ble likevel en hyggelig tur, med tidligere gode kolleger og et fantastisk flott sommervær.  

Finnerud 10. mai 2017

Turen til Finnerud gikk i år 10. mai med 31 påmeldte, noe sykdom så vi endte opp med 28 - bra!!  Alle våknet opp til snøvær, og Sørkedalen er kjent som en snøhøl, så vi fikk virkelig "julestemning" da vi kom til Finnerud.  Vi fikk servert kaffe og havreflarn i peisestua, før de fleste trosset været og gikk tur. Som alltid var det noe å bryne de små "grå" på turen, ikke alt klarte vi.  De åpnet markabutikken for oss, og de som ønsket kunne få med seg noen godbiter hjem.  Det var godt og komme inn igjen, og da serverte Anne Synnøve hvitvin  i peisestuen. Det var god stemning der, før vi fikk servert spekemat og rømmegrøt i spisesalen. Verten på Finnerud fortale om stedet og alt det de arrangerer, veldig mye interessant - om hva vi kan finne i naturen og lage suppe på og selvfølgelig soppdag.  De er virkelig flinke for alle typer mennesker.

Finnerud 2016

Turen til Finnerud gikk i år 11.mai i strålende sol. Vi ble bare 20 pensjonister, som er litt skuffende. Vi startet med kaffe og kjeks på terrassen før den lille spaserturen med spørsmål.  Tilbake til terrassen, serverte Anne-Synnøve en deilig hvitvin - deilig.  Så inn til spekemat og rømmegrøt som ifjor.  Alle som en storkoste seg før turen gikk tilbake til byen, pluss en fikk en fin sykkeltur tilbake til Hakadal.

Turen gikk til Finnerud 6.mai, som er en tradisjon. I år var vi 30 glade pensjonister. Vi ble servert kaffe, te og saft før turen gikk rundt løypa med mange fine spørsmål - måtte virkelig bruke de "små grå".

Etter turen ble det servert vin på terrassen, før regnet kom. Fortsatte da i peisestuen med fyr i peisen, koselig.

Så ble det servert mye spekemat med mye godt ved siden av, og til "dessert" nydelig rømmegrøt.

 

 

Jesus Christ Superstar


Opplev den ikoniske rockeoperaen med Aksel Hennie som Jesus!


Kjære pensjonister
Vi har reservert billetter til Jesus Christ Superstar lørdag 26. oktober kl. 14.30 på Folketeateret
Her er det bare å melde seg på, og «førstemann til mølla»
Vi har reservert 30 billetter til kr 820,-, men dere vil bli sponset med kr. 220, så prisen pr. billett blir kr. 600,-
Frist for påmelding er 12. juni.
Påmelding til Inger: inger.bergersen@yahoo.no eller tlf. 990 14587,
Betales til konto 9100.24.24113 v/Odd Bakken, Bølerlia 54, 0689 Oslo


Hilsen styret i

UNI Pensjonnistforening