Tur til Stavanger 02. - 05 juni 2023

FREDAG 2. JUNI 2023 reiste 20 glade deltagere med tog fra Oslo til Stavanger, 2 andre kom på toget i Kristiansand, så vi var til sammen 22 personer

Etter innsjekk på hotellet ble vi hentet av en lokal guide som tok oss med på en liten sightseeing i Stavanger.

Vi fikk se de mest kjente severdighetene som domkirken og gamlebyen. Spaserturen endte på en hyggelig restaurant, Restaurant Fisketorget for en hyggelig middag.

 

LØRDAG 3. juni ble det en kort spasertur til kaia. Der ble det båttransport til Flor og Fjære, båtturen tok ca. 20 minutter.

Ved ankomst på Øya var guidene klare til å vise oss den vakre hagen. Omvisningen tok ca. 40 minutter og gir innblikk i 3 generasjoners lidenskap for å lage

verdens vakreste hage. Det var et fantastisk skue og ikke til å tro at dette var et stykke Norge, med 50000 sommer blomster og trær av forskjellige slag, til og med palmer og et oliventre,

men det var plassert inne i det store drivhuset på 4000 kvadratmeter. Det var også laget i stand fossefall, dammer, en med fisk og sandstrand med hvit sand.

Etter omvisningen ble det servert en 3-retters middag. Kjøkkensjefen presenterte en delikat, fersk meny med inspirasjon fra hele verden, men med fokus på egenproduserte og lokale råvarer.

Etter middag ble det tid for på egen hånd å utforske hagen eller bare slappe av på stranden. Et ord som passet til dette, FANTASTISK.

Det ble også tid for et friskt bad i sjøen, gjett hvem, helt riktig, det var vår eminente reiseleder Brit, ikke veldig overraskende for de som kjenner henne.

Etter retur til Stavanger ble det tid for litt avslapping og dagen ble avsluttet med et lett måltid på kulturkafeen Nummer 18.

 

SØNDAG 3. juni gikk turen til UTSTEIN KLOSTER, Norges eneste bevarte kloster fra middelalderen. Utstein var en av kongsgårdene til Harald Hårfagre rundt år 1000.

Kongsgården ble senere gitt til munkene ved St. Olavs kloster i Stavanger. På det meste bodde her 20 - 30 munker. Både ute og inne bærer stedet preg av velstand og

vakre detaljer, så som altertavlen, døpefonten, og de fredfylte hagene med sine mange gamle trær. Etter en interessant omvisning i klosteret ble det lunsj på Utstein Restaurant før turen gikk tilbake til Stavanger.

På ettermiddagen ble det et 3.5-timers båtcruise på Lysefjorden. Fjorden skjærer seg hele 4 mil rett østover mellom høye og bratte fjell, og på flere steder er fjorden like dyp som fjellene er høye.

Denne kvelden ble det middag på Olivia Restaurant.

MANDAG 5. juni ble vi ble hentet på hotellet og sammen med guiden spaserte vi til Oljemuseet og fikk en fin tur igjennom historien om oljen fra den spede begynnelse på sekstitallet og videre fremover.

Det ble en interessant omvisning om hvordan olje og gass dannes, hvordan finner vi ressursene under havbunnen – og hvordan foregår boring og produksjon?

Utstillingen viser den teknologiske utviklingen og hvordan oljeinntektene har påvirket det norske samfunnet. Museet presenterer også den store klimautfordringen knyttet

til utslipp av drivhusgasser og global oppvarming. Museet gir også innsikt i teknologiutviklingen innen olje- og gassindustrien og hvordan næringen har påvirket det norske samfunnet.

Besøket ble avsluttet med en god lunsj i husets restaurant, Bølgen & Moi.

Deretter gikk vi tilbake til hotellet for å hente bagasjen, før turen gikk til flyplassen og videre hjem med fly.

Vi var alle enige om at det hadde vært en fin tur, som det heter i stilene fra barneskolen og været var også denne gangen på UNI pensjonistenes side.

 

Legger ved link til: florogfjare.no og oljemuseet i Stavanger

 

Bildene som følger er tatt av: Jan Herman Otterbech og Ragnar Kråkenes

Tur til Ålesund 6. - 9. september 2022

Om morgenen 6. september gikk 16 pensjonister fra UNI Pensjonistforening om bord i toget på Oslo Central stasjon. Første etappe gikk til Dombås, der måtte vi bytte til Raumabanen som gikk til Åndalsnes.

Stemningen var fin helt fra start til vi var fremme i Åndalsnes. Været var topp, sol fra blå himmel og litt over 20 grader, dette været varte hel turen, regner med at det var Brit som ordnet det.

Fremme i Åndalsnes var det tur med Romsdalsgondolen til toppen av Nesaksla. Der var det en fantastisk utsikt over Åndalsnes og fjellene rund omkring, majestetisk, lunsjen ble inntatt i restauranten, fiskesuppe med brød, sjokoladeterrine med is og en fantastisk utsikt.

Det ble busstur til Ålesund, via trange daler og Trollstigen med utsikt til fjell i alle fasonger.

Vel fremme i Ålesund ble vi innlosjert på Quality Hotel Waterfront og deretter middag.

På dag to ble det guidet omvisning i Ålesund med guiden Ingrid. Vi fikk se minnesmerket over krigsseilerne på Skansekaia, Kongensgate, Jugendhusene, Brosundet med de gamle sjøpakkhusene, Molovegen, Molja Fyr, Jugendstilsenteret m/bybrannhistorien og Jugendstil utstilling.

Etterpå ble det tur med buss ut til Atlanterhavsparken, der fikk vi se mating av fisker i stortanken, mating av oter, pingviner og seler.

Lunsj på Atlanterhavsparken, Skagensandwich, gulrotkake og kaffe

På dag tre ble det UTFLUKT / FJORDCRUISE TIL HJØRUNDFJORDEN

Avreise med Hurtigruteskipet Nordkapp gjennom vakre Hjørundfjorden, fantastisk natur alle veier. Ved Urke ble de som skulle på utflukt «et lite stykke Norge» hentet med en mindre båt og kjørt til land.

8 personer dro på utflukt: Brit Fisher, Svein Siggerud, Gunvald Ersvær, Ragnar Kråkenes, Inger Bergersen, Geir Erik Gundersen, Bjørg Olsen, Anne Britt Norstein.

Bussen tok oss med innover Norangsdalen forbi det ærverdige Hotel Union Øye og videre innover dalen hvor det var ‘sel’ eller sæter fra eldre tider, hvor bøndene hadde dyrene sine på sommeren. Melken ble hentet på ‘dugnad’ av bønder som hadde dyr der og båret tilbake til bygda. Ved et av ‘sela’ fikk vi servert kaffe og Vestlandslefse (vi var jo på Vestlandet) før turen gikk tilbake til hurtigruten. En fantastisk tur i ‘gammelt’ terreng.  

8 personer fikk servert lunsjbuffet om bord Hurtigruten: Grete Kjølstadmyr, Anne Bakken, Odd Bakken, Kari Mette Hermansen, Sissel Skaug, Lise Mathisen, Kjell Mathisen, Nina Gjetrang.

På dag fire ble det etter frokost ‘fri tid’ etter eget ønske frem til kl. 12.00.

Kl. 12.20 ble det utflukt med vår egen buss, først lunsj på Aksla fjellet hvor det ble servert hjemmelaget brennsnut m. flatbrød, kake & kaffe. Etter lunsjen kjørte vi gjennom undersjøiske tuneller til øyene utenfor Ålesund: Giske kirke (1100 tallet) og Godøya (gammelt fiskevær) samt Alnes, her var det en flott sandstrand, Brit måtte selvfølgelig ta seg et bad, det var jo minst 15 grader.

Bussen kjørte oss så til flyplassen og flyet var i Oslo 20:15.

På toget mot Dombås
På toget mot Dombås
Romsdalsgondolen
Romsdalsgondolen
Lunsj på Nesaksla
Lunsj på Nesaksla
På vei inn i Trollstigen
På vei inn i Trollstigen
Quality Hotel Waterfront Ålesund
Quality Hotel Waterfront Ålesund
Ålesund kirke
Ålesund kirke
Hotell Union Øye i Norangdalen
Hotell Union Øye i Norangdalen
Noen av sela
Noen av sela
Lunsjstopp ved sela
Lunsjstopp ved sela
Oversikt over deler av Ålesund fra Aksla
Oversikt over deler av Ålesund fra Aksla
UNI Pensjonistene på Aksla
UNI Pensjonistene på Aksla
Fyrtårnet på Alnes på Godøya
Fyrtårnet på Alnes på Godøya

Hurtigrutetur 5-10 september 2016

Om morgenen 5. september satte 32 medlemmer seg på flyet til Kirkenes, der vi gikk ombord i hurtigruteskipet M/S Finnmarken. Vi fikk en flott reise langs norskekysten i fem dager og netter, ombord på et flott cruise-skip, som også var lokalbåt og anløp 34 havner på sin vei mot Bergen.

Servicen, maten og lokalene ombord var i toppklasse og havnene vi anløp bød på mange fine opplevelser. Da vi ankom Bergen bar det rett på toget i egen vogn der vi ble traktert med nydelig mat og drikke før vi (noen) hostet og nøs seg helt frem til Oslo S. 

Valdres august 2015

Her er hele

Her er hele "UNI-gjengen"

Blide og fornøyde dro 7 UNIpensjonister med 5 venner til Valdres Høyfjellshotell.

Dette ble en meget vellykket tur, med turer, aktiviteter og mye GOD MAT.

Kvelden avsluttet vi med sosialt samvær og dans til levende musikk.

Meget hyggelig vertskap, dette frister til ny tur til neste år.  Håper

at flere da vil melde seg på.

Fra fjellturen
Fra fjellturen
Brit er kartleser
Brit er kartleser
Matpause etc.
Matpause etc.
Gunvald hilser på en av de innfødte
Gunvald hilser på en av de innfødte
Å jeg vet en sæter ........
Å jeg vet en sæter ........
Studerer kartet
Studerer kartet
Kjempegod levende musikk!!!!
Kjempegod levende musikk!!!!
Ved stølen
Ved stølen
Ble møtt med trekkspillmusikk
Ble møtt med trekkspillmusikk
Bjørg med venner
Bjørg med venner
Kulespill
Kulespill
Helga og Bjørg med venninner
Helga og Bjørg med venninner
Det ble servert deilig rømmegrøt
Det ble servert deilig rømmegrøt
og spekemat
og spekemat
Bading etter stølsbesøket
Bading etter stølsbesøket

Tur til Eidsvoll og Osbakken

Den 7.juni på selve Unionsoppløsningsdagen dro 29 glade pensjonister på tur. Vi fikk en flott, kunnskapsrik sjåfør - Arnt, han kunne fortelle om hva stedsnavn kom fra, og hvorfor landskapet så slik ut på vei oppover mot Eidsvoll.

Vi hadde planlagt stopp på Kapp, men tiden ble for knapp. Turen gikk til Gjøvik Glassblåseri, hvor eieren fortalte oss om glassverkets historie. Vi så på dyre eksklusive glassboller i nydelig koboltblått, og figurer og mye annet.  Det som ble handlet var konfekt fra Gjøvik sjokoladefabrikk, nam nam deilig.

Så bar det til Osbakken ved Skumsjøen - et vakkert sted.  Der fikk vi servert skinkestek, kjøttkaker og surkål, og tilbehør valgte vi selv (mat i godt drikke) Arnt overasket med sanger til allsang og spill på pianoet.  Så kom "hu mor sjølv" og spilte på toraderen (måtte jo danse)

Turen hjem gikk over Lygna, Hakadal og Oslo.

Jesus Christ Superstar


Opplev den ikoniske rockeoperaen med Aksel Hennie som Jesus!


Kjære pensjonister
Vi har reservert billetter til Jesus Christ Superstar lørdag 26. oktober kl. 14.30 på Folketeateret
Her er det bare å melde seg på, og «førstemann til mølla»
Vi har reservert 30 billetter til kr 820,-, men dere vil bli sponset med kr. 220, så prisen pr. billett blir kr. 600,-
Frist for påmelding er 12. juni.
Påmelding til Inger: inger.bergersen@yahoo.no eller tlf. 990 14587,
Betales til konto 9100.24.24113 v/Odd Bakken, Bølerlia 54, 0689 Oslo


Hilsen styret i

UNI Pensjonnistforening